Leden van de VSNU

 

 

Erasmus Universiteit Rotterdam

 

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit die nauw is verbonden met de stad Rotterdam.

Eur

 

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden is een internationaal georiënteerde onderzoeksintensieve universiteit die middenin de maatschappij staat.

Lei

 

Open Universiteit

Open Universiteit ontwikkelt, verzorgt en bevordert innovatief en hoogwaardig hoger afstandsonderwijs in verschillende netwerken en samenwerkingsverbanden.

Ou

 

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit werd in 1923 opgericht in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Voor velen geldt de Nijmeegse campus, een voormalig landgoed met moderne universiteitsgebouwen, als de mooiste en groenste van heel Nederland.

RU

 

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt hoogwaardig onderzoek en onderwijs, is internationaal georiënteerd, respecteert verschillen in ambitie en talent en werkt actief samen met bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties.

RUG

 

Tilburg University

Tilburg University inspireert haar staf en haar studenten om bij te dragen aan de kwaliteit van de samenleving van vandaag en morgen.

TIU

 

Technische Universiteit Delft

De TU Delft, opgericht in 1842, is een moderne universiteit met een rijke traditie. Het is de oudste, grootste en breedste technische universiteit van Nederland.

TUD

 

Technische Universiteit Eindhoven

 

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering science & technology. Met ons onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie dragen we bij aan:

TU/E

 

Maastricht University

Het profiel van de universiteit heeft drie duidelijke kenmerken:
• Internationaal georiënteerd, maar stevige verankerd in Limburg en de Euregio
• Probleemgestuurd Onderwijs
• Integrale, multi- en interdisciplinaire aanpak van onderwijs en onderzoek

UM

 

Universiteit Twente

Universiteit Twente (UT) is een jonge, ondernemende researchuniversiteit, waar de ontwikkeling van nieuwe en relevante technologische kennis en toepassingen centraal staat.

UT

Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht, opgericht in 1636 en gevestigd in het hart van Nederland, is een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten van Europa en staat internationaal in hoog aanzien vanwege de hoogwaardige en innovatieve aanpak van zowel onderzoek als onderwijs.

UU

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam , voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632), behoort met ruim 32.000 studenten, meer dan 5.000 medewerkers en een jaarlijks budget van 600 miljoen euro tot de grote algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa.

UVA

 

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit werd in 1880 opgericht als particulier initiatief van staatsman en theoloog Abraham Kuyper. Het was de eerste Nederlandse universiteit die niet door de kerk of de staat werd geleid, vandaar de naam ‘Vrije Universiteit’. De instelling werd jarenlang louter op basis van donaties gefinancierd, maar groeide desondanks gestaag.

VU

 

Wageningen University

Wageningen UR (University & Research centre) is een internationaal kennisinstituut dat zich als missie heeft gesteld ‘to explore the potential of nature to improve the quality of life’. Wageningen University maakt onderdeel uit van Wageningen UR, dat verder bestaat uit verschillende gespecialiseerde onderzoeksinstituten.

WUR

 

Overige publiek gefinancierde universiteiten

 

Protestantse Theologische Universiteit

PTHU

 
Theologische Universiteit Apeldoorn

TUA

 
Theologische Universiteit Kampen

TUK

 
Universiteit voor humanistiek

UVH

 

Universitair medische centra (umc's)


UMC's

Nederland telt acht universitair medische centra (umc’s):


• AMC, Academisch Medisch Centrum te Amsterdam
• Erasmus MC, Erasmus MC te Rotterdam
• LUMC, Leids Universitair Medisch Centrum te Leiden
• Maastricht UMC+, Maastricht UMC+ te Maastricht
• UMCG, Universitair Medisch Centrum Groningen te Groningen
• Radboudumc, Radboud universitair medisch centrum te Nijmegen
• UMC Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht te Utrecht
• VUmc, VU medisch centrum te Amsterdam

UMC's