Studiesucces

Blok toevoegen

Seminar UC-MODEL

 

Op 22 oktober 2013 organiseerden de VSNU, UCM, UCU en UCR een seminar over de werkwijze van University Colleges. Tijdens het seminar is gekeken hoe universitaire bacheloropleidingen gebruik kunnen maken van het University College model.

Seminar

REMOVE BLOCK

Conferentie Onderwijscarrieres

 

Erasmus Universiteit Rotterdam en VSNU organiseerden op 20 maart: 'Naar balans tussen onderzoek en onderwijs'

 


Onderwijscarrieres

Docentkwaliteit

 

De Nederlandse universiteiten hebben met de VSNU een soort keurmerk opgesteld voor docenten. Deze zogeheten Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het wetenschappelijk onderwijs. In 2007 waren er 983 docenten met een BKO. In 2011 was dat aantal al gestegen boven de 2300.

 

 

 

 

 

Docentkwaliteit

Matching en selectie

 

Universiteiten krijgen steeds meer ruimte voor selectie aan de poort. De VSNU wil samen met de universiteiten deze verdergaande selectie in goede banen leiden.

 

 

Matching en selectie

 

Excellentie

 

Vrijwel alle universiteiten bieden excellentieprogramma’s voor studenten die meer uit zichzelf willen halen. Meer dan 7000 bachelorstudenten (5%) en 200 masterstudenten (2%) nemen deel aan die excellentieprogramma's. De VSNU onderschrijft het beleid van het ministerie van OCW om excellentie te bevorderen.

Excellentie

Middagseminar Het Matchen van Talent

 

Op 1 april 2014 organiseren de Universiteit Utrecht en de VSNU de conferentie 'Het Matchen van Talent'.

 

Seminar

Wetsvoorstel kwaliteit in Verscheidenheid

 

‘Met dit wetsvoorstel komt de overheid voor een belangrijk deel haar afspraken na, maar we zijn er nog niet’, aldus VSNU-voorzitter Karl Dittrich.
 

 

 

Wet KiV

Versnelling en verbetering studiesucces

 

Om een succes te maken van studiesucces zetten de universiteiten hoog in met een breed arsenaal aan onderwijs-maatregelen. Studeren wordt uitdagender, maar minder vrijblijvend.

Studiesucces