Print
 
 

Universiteit Utrecht

 

 

De Universiteit Utrecht, opgericht in 1636 en gevestigd in het hart van Nederland, is een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten van Europa en staat internationaal in hoog aanzien vanwege de hoogwaardige en innovatieve aanpak van zowel onderzoek als onderwijs.

 

De niet-aflatende zorg voor de kwaliteit van het onderzoek heeft geresulteerd in verschillende Nobelprijswinnaars, onder wie vrij recentelijk nog ’t Hooft en Veltman (Natuurkunde). De Universiteit Utrecht neemt deel aan grootschalige onderzoeksprogramma’s op uiteenlopende terreinen, zoals klimaat, genomica en farmacie.

 

De onderzoeks- en onderwijsprogramma’s van de Universiteit Utrecht worden vooral gekenmerkt door interdisciplinair onderzoek, persoonlijk onderwijs en de voordelen van een internationale omgeving. De onderwijsmodules kennen een undergraduate-fase waarin de nadruk ligt op training in de academische vaardigheden en de verwerving van vakspecifieke kennis.

 

De specialisaties binnen de afstudeerprogramma’s zijn ondergebracht in de zg. Graduate Schools. De universiteit biedt haar studenten onderzoeksprogramma’s, professionele programma’s en een lerarenopleiding. Aangezien veel van deze programma’s in het Engels worden aangeboden kan de UU met recht een internationale universiteit worden genoemd.