Print
 
 

Nieuwsberichten

Prijs voor beste bacheloronderzoek gaat naar Christine Verbeke

Student Research Conference: Studenten laten zien wat ze in huis hebben

Christine Verbeke, student van Universiteit Utrecht, wint de Student Research Award 2013! NWO-voorzitter Jos Engelen reikte deze prestigieuze prijs uit: dé prijs voor het beste bacheloronderzoek van Nederland. Het onderzoek van Verbeke naar toekomstige energiebronnen gaat over een “uiterst relevant en vernieuwend onderwerp. Bovendien kan Verbeke haar onderzoek goed uitleggen en neemt zij het publiek mee in haar uitleg,” aldus de jury.


De conferentie
De Student Research Conference is een jaarlijks terugkerend evenement dat bacheloronderzoek in de schijnwerpers zet. Het Amsterdam University College was dit jaar de gastheer van de vierde editie van de conferentie. Met de conferentie, een initiatief van de Roosevelt Academy en de VSNU, wordt bacheloronderzoek breder zichtbaar gemaakt en krijgen studenten de kans om een dag te proeven van het leven van een onderzoeker. Voorzitter VSNU Karl Dittrich: “Eigenlijk zijn alle studenten van vandaag winnaars, het is ongelofelijk om te zien en te horen van de jury hoe hoog de kwaliteit van de inzendingen is geweest. Dat tekent de kwaliteit van ons bacheloronderwijs en de verwevenheid tussen onderwijs en onderzoek”.

Studentenonderzoek

Onder leiding van Henk Meijer, hoogleraar Computing Science aan University College Roosevelt, beoordeelde een commissie van 32 hoogleraren de afgelopen maanden meer dan 120 inzendingen. Daaruit werden 63 studenten  geselecteerd afkomstig van alle universiteiten en verschillende hogescholen. Studenten presenteerden onderzoek uit allerlei disciplines, van geschiedenis tot  moleculaire wetenschappen.
 

 


De Award
De Student Research Award is dé prijs voor bacheloronderzoek in Nederland en heeft een waarde van €1.500. Deelname aan de Student Research Conference kan leiden tot mooie kansen vanuit het beroepenveld, zoals bij Rogier Wildeboer, winnaar van vorig jaar, gebeurde. Hij houdt zich bezig met de doorontwikkeling van fotografie, zodat diagnoses van bijvoorbeeld borstkanker eerder gesteld kunnen worden. Voor Fenna Janssen, de winnares van twee jaar geleden, leidde deelname tot haar participatie in een ontwikkelingsproject: Zij werd gevraagd een solar cooker te ontwerpen in Zuid-Afrika.

Een eervolle vermelding gaat dit jaar naar Petrie van der Zanden, Radboud Universiteit Nijmegen, voor haar onderzoek naar doceerstijlen en differentiatie in de klas. Ook Jan Pille, Radboud Universiteit Nijmegen, krijgt een eervolle vermelding voor zijn onderzoek naar biochips. De derde prijs wordt bepaald door het publiek dat op zijn of haar favoriete kandidaat heeft gestemd. Deze Poster Award gaat dit jaar naar Tilai Rosalina van de Technische Universiteit Eindhoven met haar onderzoek naar bloedstolling.
 

 

Bijlagen:
Onderzoek Christine Verbeke
Onderzoek Petrie van der Zanden
Onderzoek Jan Pille
Onderzoek Tilai Rosalina

 

 

Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jonna den Uyl, 06-15331587 | woordvoerder