Print
 
 

Agenda
 

VSNU-Café: De gezonde student

Steeds vaker verschijnen er berichten over studenten die gebukt gaan onder (studie)stress, tot burn-outs aan toe. Wat is er met onze studenten aan de hand en hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat studenten hun loopbaan starten met voldoende skills en kennis als stabiele en gezonde volwassenen? Is dit een ontwikkeling van de laatste tijd of is het van alle tijden? Is er iets aan te doen en zo ja, door wie?

 

Deze en meer vragen zullen centraal staan in het VSNU-Café De gezonde student van 13 december 2018 bij Leiden Universiteit campus Wijnhaven. Wij nodigen u uit om hierover met ons in gesprek te gaan over de groep die ons allen aan het hart gaat: de huidige generatie studenten.

 

Het Café wordt ingeleid door hoogleraar Witte Hoogendijk, hoofd Psychiatrie Erasmus MC, en Wilma de Rek, Chef Boeken bij de Volkskrant. Samen schreven zij het boek Leef als een beest, waarin zij laten zien waarom de huidige tijd leidt tot ziekten als een burn-out. Hierna volgt een discussie met een panel en met de zaal.

 

Wij hopen van harte een breed gezelschap te mogen ontvangen vanuit onder andere studentenbonden, studentbegeleiders, docenten van universiteiten en hogescholen, departementen en bedrijven.

 

N.B. Wilt u zich vast inlezen? Lees dan ‘Naar een inclusiever hoger onderwijs’, de gezamenlijke ambitie voor studentenwelzijn van de VSNU, die samen met de Vereniging Hogescholen, de studentenbonden LSVb en ISO, Expertisecentrum Handicap + Studie en de Universiteit voor Humanistiek, inzet op een verbetering van het studentenwelzijn. 

 

Programma en aanmelden
Inloop 16.00 uur
Start 16:30 tot 17:30
Aansluitende netwerkborrel tot 19:00 uur

 

Klik hier om u aan te melden.