Print
 
 

In de Vereniging van Universiteiten (VSNU) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het VSNU-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. De VSNU is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 35 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. De VSNU werkt binnen op de domeinen onderwijs, onderzoek, HR, financiën, governance & accountability, internationaal en communicatie/public affairs.

 

Om onze ambities te realiseren zijn wij per februari 2019 a.s. op zoek naar een gedreven

 

Beleidsadviseur Onderwijs (m/v)

(36-40 uur per week)

 

Functie
Als expert binnen het domein onderwijs adviseer je en informeer je stakeholders en de domeinleider onderwijs. Je leidt projecten als toelating tot het WO, aansluiting arbeidsmarkt, studentenwelzijn, docentprofessionalisering of kwaliteitszorg. Projecten hebben bijvoorbeeld het karakter van conferenties, beleidsadviezen, kennisdeling, standpuntbepaling of beïnvloeding. Je ontwikkelt heldere beleidsvoorstellen. Hiertoe verzamel en analyseer je nationale en internationale trends en ontwikkelingen in het onderwijs.  Je bent inhoudelijk sparringpartner voor de coördinerende domeinleider. Je legt verantwoording af aan de domeinleider en functioneert zelfstandig in overleggen met stakeholders. Ten behoeve van de projecten onderhoud je contacten met en werk je samen met bestuurders, specialisten bij de universiteiten, OCW en andere stakeholders.

 

Functie-eisen
Je hebt een academisch werk en denkniveau. Je bent uitstekend op de hoogte van de ins en outs op het gebied van universitair onderwijs. Je weet in mondelinge en schriftelijke communicatie altijd de juiste toon te raken. Samenwerken vind je vanzelfsprekend. Je kunt tegendenken, bent pro-actief en je hebt ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.

 

Profiel
Als beleidsadviseur onderwijs ben je inhoudelijk expert en beleidsmatig adviseur op het gebied van universitair onderwijs. Je hebt ervaring met projectmanagement en projectmatig werken. Je bent ambitieus, reflecteert en je staat open voor feedback. Je bent gericht op persoonlijke ontwikkeling.

 

Wij bieden
Een dienstverband voor een jaar van 36-40 uur per week. Bij goede prestaties wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform ingedeeld in schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast kent de VSNU uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een actief opleidingsbeleid en een werkomgeving waar professionaliteit centraal staat. 

Het bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Er wordt gewerkt vanuit een modern en flexibel kantoorconcept. Op de dinsdagen is het voltallige team (verplicht) collectief aanwezig.

 

Procedure
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Myrte Berendse, domeinleider onderwijs, te bereiken via telefoonnummer 06-45536659 of per email op berendse@vsnu.nl. Meer informatie over de VSNU vind je op www.vsnu.nl. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Den Haag op 11 januari. Je sollicitatiebrief én cv ontvangen wij graag uiterlijk 6 januari per e-mail via wilkens@vsnu.nl gericht aan Ellen Wilkens, P&O adviseur. 

 

De VSNU hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in het VSNU bureau ondervertegenwoordigd zijn.