Print
 
 

U-Multirank


U-Multirank is in 2014 geïntroduceerd door de Europese Commissie als antwoord op de diverse wereldwijde rankings (QS, THE, ARWU, etc.). In plaats van het publiceren van één lijst, kan de gebruiker zelf indicatoren selecteren. U-Multirank is daarmee ‘user driven.’ Dit betekent dat U-Multirank niet tot slechts een, maar tot meerdere rankings komt. Het resultaat wordt tevens steeds gepresenteerd in ranggroepen waarbinnen verder geen rangvolgorde wordt aangebracht. Daarin onderscheidt deze ranking zich nadrukkelijk van andere rankings.


Klik hier voor de website van U-Multirank, met de mogelijkheid om een ranking samen te stellen op basis van bepaalde indicatoren.


Alle Nederlandse universiteiten participeren in de U-Multirank, met uitzondering van Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en Universiteit Leiden. Deze universiteiten zijn niet zichtbaar in de user-driven rankings, omdat zij hiervoor bepaalde indicatoren niet aanleveren. Wel komen deze universiteiten voor in de ‘pre-defined rankings', die gebaseerd zijn op publiek beschikbare informatie.