Print
 
 

Times Higher Education World Ranking

 

De Times Higher Education ranking wordt vanaf 2010 in samenwerking met Thomson Reuters/Web of Science uitgebracht. De methodologie van de ranking is in de loop der jaren een aantal keren gewijzigd, hetgeen dit jaar opnieuw het geval is. Deze wijzigingen in methodologie dragen bij aan fluctuaties in rangposities.

 

De Times Higher Education ranking is gebaseerd op indicatoren op de volgende onderwerpen: onderwijs, onderzoek, citaties, samenwerking met industrie en internationalisering. Reputatie is een belangrijke component bij de onderzoeks- en onderwijsindicatoren.

 

De hoogst scorende Nederlandse universiteit is dit jaar de Technische Universiteit Delft met plek 59 van de 800. Verder staan in de top 100 de universiteiten van Amsterdam (UvA), Wageningen, Rotterdam, Leiden, Groningen, Utrecht en Maastricht. Radboud Universiteit, Twente, de Vrije Universiteit, Eindhoven en Tilburg behoren bij de 200 beste universiteiten.

 

 

 

Deelrankings 2016

 

Ook in de deelranking van de Times Higher Education World scoren de Nederlandse universiteiten goed.  Zo staan Tilburg University en de Erasmus Universiteit Rotterdam in de top 20 van het wetenschapsgebied ‘Business and Economics’, staat de TUDelft in de top 20 van ‘Engineering & Technology’ en staat de WUR in de top 20 van het wetenschapsgebied ‘Life Sciences’. Ook in de overige deelgebieden zijn er Nederlandse universiteiten in de top 100 te vinden.
 De methodologie achter de deelranking is vrijwel hetzelfde als de methodologie achter de globale Times Higher Education World Ranking. Enkel het gewicht van de gebruikte indicatoren is aangepast aan de specifieke kenmerken van het wetenschapsgebied. Voor meer informatie over de methodologie achter deze (deel)ranking, kunt u terecht op de website van Times Higher Education.
 

 

Laatst bijgewerkt op 22-09-2016