Print
 
 

Onderwijsfestival

Na het grote succes van de vorige editie organiseert de Vereniging van Universiteiten voor de tweede keer het Onderwijsfestival. Het Onderwijsfestival vindt plaats op donderdag 24 mei 2018. Dit keer  op de campus van Wageningen University & Research vanwege haar 100ste dies. Het festival begint om 10.00u en eindigt met een netwerkborrel vanaf 16.30u.

Het universitaire onderwijs ontwikkelt zich in een razend tempo. Wilt u weten hoe de universiteiten dagelijks werken aan de kwaliteit van academisch onderwijs? Kom dan naar het Onderwijsfestival en ga met studenten, docenten en medewerkers in gesprek. Tijdens het plenaire programma staan docentprofessionalisering en digitale onderwijsinnovatie centraal. In tientallen workshops delen de universiteiten goede voorbeelden, kennis en ervaringen uit de praktijk over de ontwikkeling van onderwijs in brede zin.


Nederlands- en Engelstalig programma

Zowel Nederlands- als Engelstalige deelnemers zijn van harte welkom. Het plenaire gedeelte van het programma is Nederlandstalig , met de mogelijkheid voor een Engelse vertaling via een koptelefoon. In elke ronde worden zowel Nederlandstalige als Engelstalige workshops aangeboden. U ontvangt kort voor het Onderwijsfestival het verzoek om uw keuze voor de workshops aan te geven.
 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor het Onderwijsfestival.

 

Het programma

10.00 uur
Inloop
 
10.30 uur
Plenaire opening: docentprofessionalisering
- Presentatie rapport BKO peer review
- Key note “Improving how teaching achievement is measured and rewarded in higher education: outcomes of a global partnership project” door Ruth Graham
 
11.40 uur 
Workshop I
 
12.30 uur
Lunch 
- Markt docentprofessionalisering
- Boekpresentatie Campuswandelgids
 
13.35 uur
Workshop II
 
14.40 uur
Workshop III
 
15.45 uur
Plenaire afsluiting: digitale onderwijsinnovatie
- Arthur Mol, rector Wageningen Universiteit
- “Future education? Today’s education!” door Farshida Zafar
 
16.30 uur
Borrel
 
 

 

#Onderwijsfestival

 

Sprekers zijn onder andere:

 

Pieter Duisenberg
Voorzitter Vereniging van Universiteiten
 
Ruth Graham
Higher education consultant, leider van het internationale project ‘Recognising and rewarding teaching achievement in higher education’
 
Arthur Mol
Rector Wageningen University & Research
 
Farshida Zafar
Projectleider Online onderwijs & innovatie EUR & docent Erasmus School of Law
 
Dagvoorzitter: Rogier Elshout