Print
 
 

U-Meet 2013

 

Tussen 30 september en 6 oktober 2013 organiseerden de gezamenlijke universiteiten in aanloop naar het Weekend van de wetenschap wederom de U-Meet met als doel het draagvlak voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te versterken. Tijdens de U-meet ontmoeten wetenschap, maatschappelijk middenveld en politiek elkaar om (aanzetten tot) oplossingen te ontwikkelen voor een actueel maatschappelijk probleem. Door de samenstelling van sprekers, interactie met publiek (debat), keuze van thema wordt ingezet op brede aandacht in de media. De Universiteit Twente coördineerde de U-Meets 2013. Dit jaar was het thema veiligheid.

 

Introductie

Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven lanceerde het thema 'veiligheid' via een introductiefilm:


 

Impressie

10 publieksevenementen bij universiteiten over veiligheid rond het Weekend van de Wetenschap. In dit online magazine een impressie van de tien U-meets die afgelopen week hebben plaatsgevonden bij de universiteiten. 

 

 

Tijdens de Avond van de Wetenschap op 8 oktober ontving Minister Bussemaker een exemplaar van het magazine van Ed Brinksma (rector Universiteit Twente), Victor van der Chijs (voorzitter Universiteit Twente) en Karl Dittrich.

 


VSNU bedankt Universiteit Twente voor de coördinerende rol dit jaar.