Print
 
 

In de Vereniging van Universiteiten (VSNU) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het VSNU-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. De VSNU is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 35 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. De VSNU werkt binnen op de domeinen onderwijs, onderzoek, HR, financiën, governance & accountability, internationaal en communicatie/public affairs.
 
Om onze ambities te realiseren zijn wij per 1 maart 2019 op zoek naar een 

 

Domeinleider Financiën (m/v)

Fulltime (36-40 uur per week)

 

De functie

 • U bent strategisch adviseur van de leden van de colleges van bestuur van de Nederlandse universiteiten.
 • U bent verantwoordelijk voor de activiteiten binnen het domein Financiën en voert de regie op het proces van gedachteontwikkeling tot en met besluitvorming.
 • Voorbeelden van projecten en dossiers zijn: de beeldvorming rondom de financiële positie van de universiteiten, herziening van de bekostigingssystematiek en  implementatie van voorstellen van de universiteiten in de knelpuntenanalyse ‘Ruimte voor investeringen en talent. Inzicht in de knelpunten en ambities van de Nederlandse universiteiten’, waaronder ambities t.a.v. gezamenlijke investeringen en het genereren van extra inkomsten vanuit nieuwe bronnen. 
 • Ten behoeve van de projecten onderhoudt u contacten met en werkt u samen met bestuurders en specialisten bij de universiteiten. Als netwerker en generiek adviseur zet u zich in voor een landelijke samenwerking.
 • U legt dwarsverbanden naar andere domeinen zoals onderwijs, onderzoek, internationalisering, accountability en governance. Voor domein overstijgende vraagstukken werkt u vanzelfsprekend samen met collega-domeinleiders.
 • U werkt samen met stakeholders als OCW, studentenorganisaties en de Vereniging Hogescholen.

 

Zo draagt u bij aan de profilering van de VSNU als een moderne, alerte koepelorganisatie en een speler van formaat in het krachtenveld. 

 

Bureaumanagement
Domeinleiders bij de VSNU geven leiding aan een klein team van medewerkers in hun domein en treden daarnaast op als manager binnen het bureau. Op basis van aanwezige competenties en/of de ontwikkeling daarvan is hij/zij verantwoordelijk voor één of meerdere managementtaken, bijvoorbeeld mentoraat, HR of ICT. Hij/zij zorgt hierbij voor goede afstemming met de directeur en de andere domeinleiders. 
Specifieke personeelsaangelegenheden worden afgestemd met de directeur.

 

Werkstijl en ontwikkeling
De domeinleider ontwikkelt zichzelf actief en gericht. Hij/zij is transparant in zijn/haar werkwijze en gericht op het verbeteren van stijl, (diplomatiek) optreden en inhoud, door het actief geven en ontvangen van feedback. Hij/zij heeft een voorbeeldrol waar het gaat om een projectmatige aanpak van werk, inclusief tijdschrijven, planning, evaluatie en verantwoording.

 

Algemene profieleisen

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Tenminste 7-10 jaar relevante werkervaring;
 • Inzicht in financiën binnen de publieke sector, kennis van begrotingen en bekostigingssystematiek;
 • Inzicht in actuele vraagstukken binnen het academische onderwijs en onderzoek;
 • Goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het eigen functioneren daarbinnen;
 • Groot zelfsturend vermogen en reflectieve instelling;
 • Constructieve bijdrage aan eenheidsvorming/bondgenootschap tussen de leden;
 • Teamplayer met uitstekend rolbesef;
 • Sterke onderhandelingsvaardigheden;
 • Het vermogen complexe zaken helder te verwoorden;
 • Bewezen vaardigheden in het inrichten en regisseren van complexe trajecten en processen;
 • Een gemakkelijke en actieve netwerker. 

 

De ideale kandidaat overtuigt op basis van présence en persoonlijkheid, als stevige en natuurlijke gesprekspartner van bestuurders, onderhandelingspartners en stakeholders. Heeft lef en denkt out of the box. Agendeert de strategische thema’s. Is energiek en volhardend; entameert en creëert draagvlak en houdt de regie. Is in staat om problemen en uitdagingen integraal, constructief en proactief te benaderen op grond van in- en doorzicht op hoofdlijnen. Denkt in oplossingen. Maakt weerstand werkbaar. Prioriteert, structureert en werkt samen. Relativeert, reflecteert en heeft humor.

 

Wij bieden
Een veelzijdige en dynamische functie in een veranderende organisatie, waarin geïnvesteerd wordt in medewerkers. Een interessante baan voor mensen met ambitie.

Een dienstverband voor een jaar van 36-40 uur per week. Bij goede prestaties wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform ingedeeld in schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten. 
Daarnaast kent de VSNU uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een actief opleidingsbeleid en een werkomgeving waar professionaliteit centraal staat. 
Het bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Er wordt gewerkt vanuit een modern en flexibel kantoorconcept. Op de dinsdagen is het voltallige team (verplicht) collectief aanwezig.

 

Procedure
Voor informatie over de functie kunt u contact opnemen met Daphne Smeets, de huidige Domeinleider Financiën, te bereiken via telefoonnummer 06-33034659 of per email op smeets@vsnu.nl. Meer informatie over de VSNU vindt u op www.vsnu.nl. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Den Haag op 18 december, tussen 13:00-16:00. Uw sollicitatiebrief én cv ontvangen wij graag uiterlijk 16 december 17:00 per e-mail vacature@vsnu.nl gericht aan Ellen Wilkens, P&O adviseur. U hoort maandagmiddag 17 december of u wordt uitgenodigd voor een gesprek. 

 

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

De VSNU hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in het VSNU bureau ondervertegenwoordigd zijn.