Print
 
 

U-meet 2014

 

Rondom het Weekend van de wetenschap (4 en 5 oktober 2014) organiseerden de universiteiten de jaarlijkse U-Meet met als doel het draagvlak voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te versterken.


Tijdens de U-meet ontmoeten wetenschap, maatschappelijk middenveld en politiek elkaar om (aanzetten tot) oplossingen te ontwikkelen voor een actueel maatschappelijk probleem. Door de samenstelling van sprekers, interactie met publiek (debat) en keuze van het thema Robotica wordt ingezet op brede aandacht in de media. 


Impressie

11 publieksevenementen bij universiteiten over robotica rond het Weekend van de Wetenschap. In dit online magazine een impressie van de elf U-meets die rond het Weekend van de Wetenschap hebben plaatsgevonden bij de universiteiten.

 Avond van de Wetenschap & Maatschappij 

De U-Meets kwamen op 6 oktober goed in beeld tijdens de Avond van de Wetenschap & Maatschappij in de Ridderzaal. Avondvoorzitter Wiebe Draijer vroeg in zijn openingsspeech alle aandacht voor de U-Meets, terwijl op enorme schermen fotocompilaties van de U-Meets verschenen.

Na afloop heeft staatssecretaris Sander Dekker een geprint exemplaar van het online magazine in ontvangst genomen uit handen van VSNU-voorzitter Karl Dittrich en in aanwezigheid van de bestuursleden Willem te Beest en Simone Buitendijk van de Universiteit Leiden. VSNU bedankt Universiteit Leiden voor de coördinerende rol van de U-Meet dit jaar.

 

Foto: Frank van Driel