Print
 
 

VSNU-Café: De gezonde student

Steeds vaker verschijnen er berichten over studenten die gebukt gaan onder (studie)stress, tot burn-outs aan toe. Wat is er met onze studenten aan de hand en hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat studenten hun loopbaan starten met voldoende skills en kennis als stabiele en gezonde volwassenen? Is dit een ontwikkeling van de laatste tijd of is het van alle tijden? Is er iets aan te doen en zo ja, door wie?

 

Deze en meer vragen stonden centraal in het VSNU-Café De gezonde student van 13 december 2018 bij Leiden Universiteit campus Wijnhaven

 

Het Café werd ingeleid door hoogleraar Witte Hoogendijk, hoofd Psychiatrie Erasmus MC, en Wilma de Rek, Chef Boeken bij de Volkskrant. Samen schreven zij het boek Leef als een beest, waarin zij laten zien waarom de huidige tijd leidt tot ziekten als een burn-out. Daarna volgde een discussie met een panel en met de zaal.

 

Terugblikken? Bekijk hier de foto's, luister hier het VSNU-Café terug of bekijk hieronder de aftermovie:

 

 

N.B. Meer lezen over het onderwerp? Lees dan ‘Naar een inclusiever hoger onderwijs’, de gezamenlijke ambitie voor studentenwelzijn van de VSNU, die samen met de Vereniging Hogescholen, de studentenbonden LSVb en ISO, Expertisecentrum Handicap + Studie en de Universiteit voor Humanistiek, inzet op een verbetering van het studentenwelzijn.