Print
 
 

VSNU-Café: ‘Werken aan eerlijke toegang’

De toegankelijkheid van het onderwijs staat bij universiteiten en de politiek hoog op de agenda. Hoe borgen universiteiten een eerlijk toelatingsbeleid voor studenten? 

 

Hierover gingen we met onze gasten in gesprek tijdens het VSNU-Café: 'Werken aan eerlijke toegang' op Campus Wijnhaven, Den Haag op 18 april 2019.

 

Voorafgaand aan het VSNU-Café kwam de learning community toelatingsbeleid bijeen om over dit onderwerp te spreken. De learning community bestaat uit universiteitsmedewerkers (onderzoekers en beleidsmedewerkers) die zich intensief met toelatingsbeleid bezighouden.

 

Bij de start van het VSNU-Café gaven Kitty Cleutjens (Universiteit Maastricht) en Hayke Everwijn (Vrije Universiteit) uit deze expertgroep een update van wat universiteiten nu doen om een zo goed mogelijk toelatingsbeleid in te richten. Daarna gingen zij samen met Han van Krieken (rector magnificus Radboud Universiteit) en Annejet Lont (LSVb) en de gasten in gesprek over het toelatingsbeleid: wat is de waarde van toelatingsbeleid? Welke rol spelen bijvoorbeeld zelfselectie en voorlichting?

 

Terugblikken? Bekijk hier de foto's, luister hier het Café terug of bekijk hieronder de aftermovie: