Print
 
 

VSNU-Café 27 juni 2017

 

Op 27 juni 2017 vond het VSNU-Café plaats met als thema:

 

De universitaire campus nu en in de toekomst

 

Het VSNU-Café vond plaats aan de nieuwe locatie Wijnhaven van de Universiteit Leiden in Den Haag.

Door de digitalisering kunnen studenten steeds meer buiten de universiteitscampus studeren. Toch is de student vaker op de campus te vinden dan tien jaar geleden. Dit was één van de opmerkelijke conclusies uit het recente onderzoek Campus NL: investeren in de toekomst. Hoe belangrijk is de campus eigenlijk voor de student, de wetenschapper en de stad waarin de campus gevestigd is? Is er in 2040 nog wel een campus en, zo ja, hoe ziet die er dan uit?

We gingen hierover in gesprek met Alexandra den Heijer (universitair hoofddocent Vastgoedmanagement TU Delft), de Haagse wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur), Rhea van der Dong (kandidaat-voorzitter ISO) en Nick van der Meulen (universitair docent Informatiemanagement UvA)
 

Aftermovie, foto's en terugluisteren

Wilt u nog even nagenieten van de middag of was u niet in de gelegenheid om het VSNU-Café bij te wonen? Bekijk dan hieronder de aftermovie en hier het fotoverslag. U kunt ook de audio-opname van het VSNU-Café terugluisteren bij TXTRadio.