Print
 
 

 

Het VSNU team

 

Het VSNU-bureau is een compacte organisatie van zo’n 35 professionals. Het bureau kenmerkt zich door een platte structuur (geen afdelingen), grote open werkruimtes en flexibel werken. De collega’s worden uitgedaagd tot ambitie, initiatief en collegialiteit.

 

Aangezien het VSNU-bureau de belangen van de universiteiten behartigt, zijn de collega’s veelvuldig buiten het kantoor aan het werk. Anderzijds heet het VSNU-bureau vaak collega’s van universiteiten en relaties uit de sector welkom om hier even te werken op deze Haagse uitvalsbasis. 

Johan Huysse

Johan Huysse (1960) studeerde rechten in Rotterdam en werkte op de HR-afdelingen van de Vrije Universiteit, de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Leiden. Johan houdt zich bij de VSNU bezig met de cao-onderhandelingen en met andere dossiers op het gebied van Human Resource. Zo bestudeert Johan bijvoorbeeld hoe de medezeggenschap bij universiteiten effectiever en representatiever kan worden gemaakt.

 

Daarvoor organiseert hij werkconferenties en houdt hij de verschillende proeftrajecten in de gaten van de universiteiten. Ook werkt Johan aan het opheffen van de belemmeringen voor buitenlandse wetenschappelijk talent dat naar Nederland wil komen.

 

Daarnaast adviseert Johan over het functieordeningssysteem van de universiteiten. Bij dat systeem staat de ontwikkeling en de toekomst van de medewerker centraal. Dit in tegenstelling tot het vroegere functiewaarderingssysteem dat een stuk statischer was. Naast zijn werk is Johan bestuurslid voor de vrienden van de Haagse Wetswinkel. 

Johan Huysse

“Universitair personeel is het grootste kapitaal van wetenschappelijk Nederland.”

Johan Huysse
Beleidsadviseur

E-mail: huysse@vsnu.nl
Tel. 06 52 13 48 06

Onderwerpen:

Cao
Medezeggenschap
Arbeidsverhoudingen
Functieordening
Internationale arbeidsmobiliteit