Print
 
 

App Welcome2NLResearch helpt internationale wetenschappers

 

Vanaf donderdag 24 oktober 2016 is de app ‘Welcome2NLResearch’ beschikbaar in Google Play (Android) en de App store (iOS). Deze app is op initiatief van de VSNU, in samenwerking met de NFU en WVOI, door SoFoKleS ontwikkeld voor buitenlands personeel dat in dienst gaat treden bij een Nederlandse universiteit, universitair medisch centrum of onderzoeksinstelling. De app, die gratis te downloaden is, helpt de buitenlandse onderzoeker door het gehele vreemdelingen & immigratie proces, en neemt zo veel werk uit handen van de personeelsafdeling van de instelling. Daarnaast kan de app als visitekaartje dienen voor wetenschappers die zich op werken in Nederland willen oriënteren, mede omdat alle instellingen er een eigen doorverwijspagina in hebben.


De gratis App Welcome2NLResearch helpt (potentiële) buitenlandse onderzoekers en wetenschappers bij hun komst naar Nederland. De App biedt internationale medewerkers inzicht in wat zij vóór en na hun aankomst in Nederland moeten doen, bijvoorbeeld welke documenten zij vooraf moeten aanvragen en invullen en informatie over zorgverzekeringen en wat heb je nodig hebt om een huis te regelen. Met een handige checklist kunnen gebruikers direct afvinken welke onderdelen zij hebben afgehandeld. Dit verschilt per land van herkomst. Daarnaast biedt de App een overzicht van de Nederlandse universiteiten, universitair medische centra en onderzoekinstellingen inclusief een link naar de website.

De App is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.