Print
 
 

App Welcome2NLResearch helpt internationale wetenschappers

Voor wetenschappers die bij een Nederlandse universiteit, medisch centrum of onderzoeksinstelling (willen) gaan werken is in 2016 de app Welcome2NLResearch gelanceerd.  Het voornaamste doel van de app is het helpen van buitenlandse onderzoekers door het hele vreemdelingen- en immigratieproces, waardoor de personeelsafdelingen van de instellingen zoveel mogelijk ontzien worden. Daarnaast is de app een visitekaartje voor wetenschappelijk talent dat zich op Nederland wil oriënteren. Het bevat namelijk een overzicht van alle Nederlandse universiteiten, universitair medische centra en onderzoeksinstellingen.

 

De app helpt buitenlandse wetenschappers bij hun komst naar Nederland. Het geeft ook inzicht in wat medewerkers vóór en na hun aankomst in Nederland moeten doen, bijvoorbeeld welke documenten zij vooraf moeten aanvragen en invullen of informatie over zorgverzekeringen en huisvesting. Al deze onderdelen zijn samengevat in een handige checklist die per land van herkomst beschikbaar is. 

 

Deze app is in samenwerking met NFU en WVOI ontwikkeld door SoFoKLeS en u kunt hem gratis downloaden in de App Store en in Google Play Store.